Litt Historie:

Pro Innova AS ble etablert i 2008 av Jan Erik Asbjørnsen med hensikt å forbedre kvalitet og utbytte på fisk til sluttforbruker.

Prosjektet startet med  ett forprosjekt  med Innovasjon Norge og 3 år med  Skattefunn Norge.

Den store utfordringen på fisk, ( spesielt hvit fisk), hos forbruker er svinn og kvalitet ved presentasjon / servering.

Det forsvinner fra 30 til 50 % på noen varianter fra frossent til ferdig tilberedt produkt.

Dette ønsket vi å forandre!

Gjennom en 3 år lang prosess har vi klart å utvikle en lakeløsning som er basert på naturlig forekommende karrageenan (alge).

 

Vi fikk tidlig i prosjektet samarbeid med Innovasjon Norge/Skattefunn og produsenter i Thailand og har testet dette ut industrielt i ca 2 ,5 år.

 

Jan Erik har erfaring fra store systemer innen Hotell og Industri.

Jan Erik er grunder av Gourmet Partner AS som han startet i 1996/97 og etter hvert ble en del av Bama Industri AS,

Gourmet Partner spesialiserte seg på tilbereding av komponenter og hele måltidsløsninger etter sous vide teknologien.

 

Fisk som lages etter våre metoder får bedre kvalitet, en finere struktur og framfor alt – den mister ikke vekten under opptining og minimalt under varmebehandling.