Om Pro Innova

Pro Innova AS ble etablert i 2008 av Jan Erik Asbjørnsen med hensikt å forbedre kvalitet og utbytte på fisk til sluttforbruker.

Prosjektet startet med et forprosjekt med Innovasjon Norge og 3 år med Skattefunn Norge.

Den store utfordringen med fisk (spesielt hvit fisk), hos forbruker er svinn og kvalitet ved presentasjon/servering.

Det forsvinner fra 30 til 50 % av vekten på noen varianter fra frossent til ferdig tilberedt produkt.

Dette ønsket vi å forandre!

 

Gjennom en 3 år lang prosess har vi klart å utvikle en lakeløsning som er basert på naturlig forekommende karagenan (alge).

Vi fikk tidlig i prosjektet inngått samarbeid med Innovasjon Norge/Skattefunn, produsenter i Thailand og har testet dette ut industrielt i ca 2 ,5 år.

 

Jan Erik har erfaring fra store systemer innen Hotell og Industri.

Han er grunder av Gourmet Partner AS som ble startet i 1996/97 og etter hvert ble en del av Bama Industri AS,

Gourmet Partner spesialiserte seg på tilbereding av komponenter og hele måltidløsninger etter "sous vide"-teknologien.

Fisk som lages etter våre metoder får bedre kvalitet, en finere struktur og framfor alt – den mister ikke vekten under opptining og minimalt under varmebehandling.